Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ενεργειακή Ροπή των Μάντρας


Ενεργειακή Ροπή των Μάντρας

Τα μάντρας είναι επικλήσεις προς το θειο για να μας ανοίξει την πόρτα, ή απλά να ανοίξει η δική μας πόρτα και να απελευθερώσει το νου στην απεραντοσύνη του Θείου. Μπορεί να είναι μια λέξη ή ένας ήχος χωρίς λογική σημασία. Φωνήεντα και σύμφωνα γράμματα που επιβάλλεται να τα λέμε τραγουδιστά σε επέκταση των γραμμάτων στη διάρκεια μιας εκπνοής σα ψαλμός και μετά πάλι από την αρχή. Ας το ορίσουμε ότι τα μάντρας είναι ο λόγος του θεού ή ακόμα καλύτερα το όνομα του θεού. Ακόμα και η νότες του πενταγράμμου είναι μάντρας και μπορούν χρησιμοποιηθούν στο καθαρισμό των τσάκρας και της αύρας γενικά. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε γλώσσα αλλά η ποιο αποδοτική είναι τα σανσκριτικά που δεν έχουμε καμιά λογική κατανόηση και δεν τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Έτσι η λογική δεν θα έχει λόγο να τα απορρίψει αφού δεν τα καταλαβαίνει. Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή που αν δεν ξέρει το άτομο τη σημαίνουν τα λόγια του μάντρα. Δυσκολεύεται να τα υιοθετήσει σαν αλήθεια του, άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν πάνω του όσο και να εξασκείται. Για αυτά τα άτομα είναι καλύτερα να επαναλαμβάνουν μάντρα στη μητρική τους γλώσσα.
Ας πούμε ότι τα μάντρας είναι το κλειδί που χρησιμοποιούμε για να ανοίξουμε τη πόρτα του χτιρίου του θεού για να μπούμε μέσα. Πρώτα είναι ένας θόρυβος της κλειδαριάς, μετά η πόρτα που ανοίγει, μετά δεν χρειαζόμαστε το κλειδί και το βάζουμε κάπου δίπλα σε ένα τραπεζάκι.  Έτσι κάνουμε συνήθως με τα κλειδιά.  Το ίδιο θα πούμε και με τα Μάντρας που χωρίζονται σε τρία στάδια ανάπτυξης όπως αναφέρονται στο βιβλίο του Γιάννη Πίττη για τα τσάκρα.

1)Αρχικά επαναλαμβάνονται λεχτικά και δυνατά για λίγα λεπτά μέχρι να βρούμε τη σωστή χροιά και δόνηση που αντηχεί μέσα μας.

2)Μετά ψιθυριστά ίσα που να νιώθουμε τη δόνηση στο σώμα καθώς αρχίζει να εστιάζετε η ενέργεια στο κέντρο.

 3)Στη συνέχεια εσωτερικά χωρίς  καμία φωνή. Το λέμε με τη σκέψη. Στη ουσία το οραματιζόμαστε. Μέχρι το σημείου να χαθούν οι λέξεις και να κρατηθεί η ουσία του θεϊκού φωτός στη συνείδηση μας, όπως και αν το λαμβάνουμε αυτό.


Κάθε μάντρα έχει μια λειτουργία και επικαλείται μια φωτεινή οντότητα σε μορφή. Αντιπρόσωπο του ενός δημιουργού χωρίς όνομα που αρκούμαστε στο όνομα Θεός. Χρησιμοποιούμε το μάντρα-κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα σε ένα δωμάτιο-σε μια διάσταση όπου μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τη φωτεινή οντότητα. Στη συνέχεια η επανάληψη του μάντρα μας βοηθά να συντονιστούμε με το φως της οντότητας ώστε να αρχίσει να εργάζεται πάνω μας μεταλλάσσοντας και φωτίζοντας το εσώτερο μας.
Στην ανατολή έχουν μακρά παράδοση με τα μάντρα. Τραγουδούν τα μάντρα και υμνούν το πνεύμα-θεό περιγράφοντας τη μορφή του. Σαν να προσπαθούν να υλοποιήσουν τη μορφή του κομμάτι-κομμάτι. Να δημιουργήσουν δηλαδή ένα αστρικό σώμα σαν προτζέκτορας μέσα από το τρίτο τους μάτι στο μέτωπο και μετά το φωτεινό ον να στείλει μια ακτίνα από το φως του σαν ψυχική ουσία για να γεμίσει αυτό το σώμα και να αρχίσει να εργάζεται μαζί μας καθώς θα αποκτήσει τη δική του ανεξάρτητη βούληση. Ένα φωτεινό ον δεν έρχεται ολόκληρη η οντότητα του όταν το καλέσουμε. Ας πάρουμε τους αναληφθέντες διδάσκαλους για παράδειγμα. Όταν είχαν ζωή στη γη  σε σώμα κατάφεραν να φωτιστούν και να φτάσουν να μοιάσουν στο ανώτερο τους αρχέτυπο αντικατοπτρισμό του δημιουργού. Ενωθήκαν δηλαδή με την ουσία του αιθερικού ήλιου και τα πολλαπλά σώματα του. Ο ήλιος λειτουργεί στέλλοντας ακτίνες παντού ολόγυρα του. Έτσι και ένα φωτεινό ον λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Στέλλει μια αχτίνα του από τον δικό του ήλιο που είναι κομμάτι της φωτεινότητας του δημιουργού για να γεμίσει τη μορφή που δημιουργήσαμε προς τιμήν του για να επικοινωνήσει μαζί μας. Περά αυτού, τα μάντρα δημιουργούν μια ταπεινή στάση και καθήλωση του κατώτερου εαυτού μας και παράδοση μας στη φωτεινή θεότητα. Μια δοξασία στη μορφή παρακαλώντας την να μας πάρει κάτω από το φως του θεού δημιουργού. Να μας ευλογήσει και να μας δείξει το δρόμο της ταπεινότητας και της δυνάμεις της αγάπης.

 Στη πορεία της εξάσκησης η μορφή θα γίνει γεωμετρικά φωτεινά σχήματα και ακόμα ποιο περά με πολύ περισσότερη εξάσκηση απλά θα είναι σφαίρες φωτός που θα αναγνωρίζεται η ουσία της προέλευσης τους. Όταν ο εξασκημένος φτάσει σε αυτό το τελευταίο μέρος έχει ήδη εξασκηθεί για χρόνια ολόκληρα εξαγνίζοντας το πέμπτο ελαφρύ σώμα του μετουσιώνοντας της χαμηλές ροές ρευστών ενεργειών του εγώ του. Τότε το σχέδιο του σύμπαντος για τη δικήν του ψυχή προς την ολότητα είναι ήδη μπροστά του. Το σύμπαν θα τον χρησιμοποιήσει για να σπείρει τη σοφία γνώσης στο πλανήτη. Είναι πια μυημένος και διδάσκαλος της αγάπης-φωτός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου