Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τσάκρα και Ενεργειακά Σώματα και η σύνδεση μεταξύ τους 3ον μέρος



Τσάκρα και Ενεργειακά  Σώματα και η σύνδεση μεταξύ τους 
 3ον μέρος


5)Βουδικό σώμα

Συμπαντική ψυχή. Φορέας της επίγνωσης, της ενότητας μέσα από την πνευματική αγάπη και σοφία στο ανώτερο αντίγραφο της. Μια μόνιμη μακαριότητα για αυτό λέγεται και νιρβάνα (σώμα-παράδεισος). Έχει περισσότερη σχέση με το 6ο τσάκρα: βλέπει με τη διόραση, με τα μάτια του θεού με τα μάτια της αγάπης. Δεν χρειάζεται να γίνει τίποτα γιατί δεν χρειάζεται τίποτα ο άνθρωπος σε αυτό το επίπεδο. Απλά να διατηρείται σε αυτή τη μακαριότητα της γαληνεμένης αφύπνισης της κατοίκησης του θεού μέσα στον άνθρωπο.

6)Χριστικό σώμα
      
Χριστοποίηση, συν-δημιουργός πέρα από την μακαριότητα πέρα από την υλη. Ένα δώρο που μας παρέδωσε ο Ιησούς Χριστός με σκοπό να μας δείξει τη κατεύθυνση και τα βήματα μέσα από την πειθαρχεία σε κάθε τομέα της ύπαρξης μας. Μπορούμε να πούμε ότι είναι (εν μέρει)  το κορυφαίο τσάκρα. Σημείωση ότι το 7ο τσάκρα δεν θεωρείται τσάκρα από πολλά συστήματα, αλλά μια σωλήνα που ενώνεται με το ανώτερο. Άρα ο Χριστικός εαυτός δεν βρίσκεται στο σώμα αλλά ψηλά μακριά του. Γειώνεται μόνο όταν ενεργοποιηθεί, μέσα από το 7ο τσάκρα που εκφράζεται μόνο μέσω του ιερού κέντρου της καρδιάς.Επίσης, λέγεται και ηλεκτρικό σώμα, λόγο της υψηλής δόνησης συνειδητότητας που διακατέχει με το χρίσμα του δασκάλου της σοφίας, μέσα από έναν πυρήνα  όπως ακριβώς και οι άυλοι άγγελοι. 
7)Ατμικό σώμα Μονάδα

Συμπαντικό Πνεύμα-Μονάδα. Φορέας της συμπαντικής αγνής θέλησης. Είναι η Μονάδα και λέγεται στα σανσκριτικά ΑΤΜΑΝ. Η θεϊκή σπίθα, το σημείο έναρξης .Ταύτιση με το Θεό και ολοκληρωτική ένωση μαζί του. Επιστροφή στο σπίτι, στην πηγή, στο πρωταρχικό σώμα. Διάσπαση της πολικότητας σε ένα μόνιμο θετικό εσωτερικό πυρήνα όπως τα ανώτερα φωτεινά όντα. Επιστροφή στην αφετηρία και τέλος του ταξιδιού. Παύει να είναι η ψυχή μια ενέργεια-υλη, αλλά είναι πια πνεύμα στο όλον του δημιουργού.


8)Λογοϊκό

Έκφραση του Θεού στην ανώτερη του μορφή. Μη προσβάσιμο και ακατανόητο μέχρι τώρα.


Σημειώστε ότι  μερικά συστήματα διαχωρίζουν και περιπλέκουν τα σώματα σε 9 και ακόμη σε 11 σώματα, χρησιμοποιώντας τα διάφορα διπλά ονόματα που αναφέρθηκαν, ξεχωριστά.
Κάθε ένα από αυτά τα σώματα έχει 7 υποδιαστάσεις. Αυτές οι υποδιαστάσεις είναι παρόμοιες με τις διαστάσεις του σύμπαντος. Από το Χριστικό σώμα και πάνω όμως, δεν μπορούμε να τα ορίσουμε σαν σώματα αλλά ανώτερες συνειδητότητες. Η αύρα μεγαλώνει τόσο πολύ που φτάνει αυτές τις συνειδητότητες  και ενώνεται μαζί τους φέρνοντας θεϊκή ουσία μέσα στις κατώτερες αλλά θεόρατες πια αύρες τους. Αυτός είναι ο Ηλιακός Λόγος και η γνώσεις που πηγάζουν από εκεί αλλάζουν τη συνειδητότητα της μάζας των ανθρώπων πάνω στη γη. Τότε ο άνθρωπος αυτός ορίζεται από Θεό και ανθρώπους Διδάσκαλος.  
Στον καθημερινό άνθρωπο που δεν είναι σε επαφή με το αστρικό και νοητικό σώμα, που αγνοεί την ύπαρξη της ψυχής και του πνεύματος, αυτές οι αύρες δεν είναι τόσο καθαρές και φωτεινές. Είναι σκούρες προς το χρώμα του καφέ. Επεκτείνονται προς τα έξω μόνο ένα με δύο μέτρα, δηλαδή, τα πρώτα δύο σώματα μόνο, αφού είναι γεμάτες με συναισθηματικές μνήμες. Οι μη εξελιγμένοι άνθρωποι έχουν ενεργοποιημένα μόνο το αιθερικό και συναισθηματικό σώμα. Τα δύο επόμενα απλώς υπάρχουν σαν περιτύλιγμα. Όταν όμως ο άνθρωπος αρχίσει να επεκτείνει τη επίγνωσή του ως προς την κατασκευή του σύμπαντος και να ενώνεται με τον ανώτερο εαυτό του, τότε αρχίζει να επεκτείνεται και η αύρα του Νοητικού σώματός του, από μερικά μετρά μέχρι που να καταλαμβάνει όλο το χώρο γύρω του. Η ενεργοποίηση, η διατήρηση του επιπέδου ανάπτυξης και η επέκταση των ενεργειακών σωμάτων, εξαρτάται από το πόσο και μέχρι που θέλει να φτάσει την εξέλιξή της η κάθε ενσαρκωμένη ψυχή που προσποιείται ότι είναι άνθρωπος.



Ύλη από τα μαθήματα <<ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΟΜΗ>> που διδάσκονται στο κέντρο των Πυρήνων Φωτός στη Λεμεσό.


Αθανάσιος Παναγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου