Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Υπηρεσία

                                             
                                                         Υπηρεσία
Στην πνευματική εξέλιξη η υπηρεσία είναι ένας σημαντικός τομέας της δράσης στην πορεία του ατόμου. Η αναζήτηση της πνευματικής εξέλιξης περνά μέσα από την άσκηση σώματος, αναπνοές και διαλογισμός. Αυτά τα τρία συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται μέσα από την υπηρεσία.

Η υπηρεσία χωρίζεται σε 2 μέρη.
(α) Στην αρχή μπορεί το άτομο να πιέζει τον εαυτό του να κάνει υπηρεσία μαζί με την εκπαίδευση του, γιατί σε αυτό το στάδιο η υπηρεσία καθαρίζει και αναγνωρίζει τα θέματα του ατόμου μέσα από τον άνοιγμα των ενεργειακών κέντρων. Επιβάλλεται σε αυτό το στάδιο να γίνεται η υπηρεσία γιατί μέσα από την εκπαίδευση – ψάξιμο παράγεται περισσότερή ένταση. Αυτή η ένταση πρέπει να ωθηθεί σε μία καταναγκαστική υπηρεσία για άλλους ανθρώπους. Οπωσδήποτε αυτό θα διαρκέσει στα πρώτα βήματα της υπηρεσίας της πλείστες φορές, καθώς αρχίζει το άτομο να καθαρίζει μέσα από την προσφορά διαπιστώνει μια αραιότερη έκφραση του εαυτού του και ελαφρότερη συνείδηση. Έτσι η υπηρεσία αλλάζει οπτική. Καθώς εξελίσσετε το άτομο αναζητά και θέλει την υπηρεσία. Δεν είναι πια αναγκαστική αλλά αφήνει ένα αίσθημα εσωτερικής γαλήνης.
(β) το δεύτερο επίπεδο που εισχωρεί ο αναζητητής είναι όταν έχει ξεπεράσει αρκετά από τα θέματα του, έχει μια βαθιά κατανόηση του εαυτού του, και η προσφορά είναι μέρος της ζωής του, κομμάτι του. Μπορούμε να πούμε ακόμα, ότι μπορεί να εκλαμβάνεται ως κατάσταση πνευματικής επιβίωσης. Η υπηρεσία έχει μια εντελώς διαφορετική οπτική πια. Είναι ανάγκη, είναι ανώτερη προσφορά προς τον συνάνθρωπο και τελικά ο αναζητητής θα κατανοήσει ότι είναι ανώτερη προσφορά προς τον θεό.
Η πνευματική εξέλιξη μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο ανεξαρτήτως τι έμαθε το άτομο και ποιους δάσκαλους ακόλουθή και πόσες γνώσεις απέκτησε. Από εκεί και πέρα όμως για να εξελικτή περισσότερο χρειάζεται η υπηρεσία. Η ανάπλαση της προσωπικότητας χρειάζεται την ταπείνωση. Μόλις το άτομο μπει βαθιά σε αυτή την αρετή τότε χρησιμοποιά όλες τις γνώσεις και μυήσεις που του δόθηκαν για να υπηρετήσει το ανώτερο σχέδιο του θεού που εναρμονίζει την ψυχική του ουσία με αυτό.

          Μπένει ίσως για πρώτη φορά ο αναζητητής στη κατάσταση να ακούει τον εαυτό του να λέει << Δεν με νοιάζει τη θα κάνω αρκεί να βρίσκομε συνεχώς κάτω από το φως του πατέρα δημιουργού γεμάτος αγνή ενέργεια αγάπης>>. Τότε είναι που περπατά πάνω στο μεγάλο σκοπό που ενσαρκώθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου