Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Το πέρασμα στη σιωπή και επιστροφή στην εστία

 


 Το πέρασμα στη σιωπή και επιστροφή στην εστία

Πολλές φορές η ζωή μας ξεσηκώνει στα καλά καθούμενα και μας πετά κάπου παράξενα, άγνωστα και έρημα. Όλα τα καταπατημένα συναισθήματα ξυπνούν όταν συμβαίνει αυτή η μετατόπιση της βολεμένης πραγματικότητας μας. Ξαφνικά όλα αποκτούν μορφές και νομίζεις ότι σε καταδιώκουν να σε πατήσουν, να σε εξολοθρεύψουν να σε αφανίσουν από προσώπου γης. Όχι όμως δεν γίνεται πραγματικά αυτό. Απλά είναι μια διαδικασία να σε φτάσει το φως μέχρι το ποιο βαθύτερο σου σκοτάδι για να μπορέσεις να δεις ότι ακριβώς μπροστά σου είναι ο θρόνος του θεού. Ακόμα και τότε ψάχνεις να δεις που βρίσκετε αυτός και γιατί δεν κάθετε στο θρόνο του. Ψάχνεις, ψάχνεις να βρεις κάποιον απεγνωσμένα να τον βάλεις εκεί, απλά να υπάρχει, και σκορπάς τις ζωές σου σε ένα αδυσώπητο κυνηγητό που δεν έχει τελειωμό γιατί στην ουσία κυνηγάς την ουρά σου και τίποτα άλλο. Όλοι οι άλλοι που σε παρακολουθούν από πάνω, ξέρεις αυτοί οι παράξενοι που εκπέμπουν φως και λαμπυρίζουν στο σκοτάδι του σύμπαντος,  μια γελάνε και μια κλαίνε μαζί σου αλλά λες ότι αποφάσισες να τους αγνοείς μόνιμα και έτσι είναι το παιγνίδι σου είπαν. Έρχεται μια στιγμή που σκοντάφτεις και πέφτεις , κατρακυλάς τούμπες και φτάνεις στο πάτο κομματιασμένος αλλά σοφός . Είναι τότε που τελικά καταφέρνεις να ανοίξεις τα τυφλά σου μάτια μέσα από τα τραύματα σου και να δεις το χρυσό θρόνο του θεού να λαμπυρίζει μέσα στα σκοτάδια της ψυχής σου και βλέπεις τελικά ότι εσύ ο ίδιος κάθεσαι στο θρόνο του πατέρα σου . Δυσκολεύεσαι ακόμα να το δεκτής να σε κοιτάξεις κατάματα ώστε να αναγνωρίσεις το εξαιρετικό ΟΝ που πράγματι , πράγματι είσαι και το αγαπημένο παιδί του Θεού Πατέρα σου  !!!

<< Υπάρχει μια κατάσταση αναρχικής αναξίωσης για το πέρασμα στην εστία που εδώ και αιώνες σας δόθηκε ή μάλλον σας κανονίσθηκε με δόλο και απάτη ότι το πέρασμα είναι μια δύσκολη και πονεμένη κατάσταση ώστε να το βλέπετε μόνο με φόβο. Όλοι η υπόσταση σας και η βάση της ζωή σας είναι κτισμένη πάνω στο φόβου του θανάτου.

Μέσα από αυτή την βάση επιτρέψατε να σας διοικούν άλλοι χωρίς πραγματικά να νοιάζονται για σας αλλά μόνο ότι μπορούν να απομυζούν από εσάς σε υλικό και άυλο πεδίο. Ο θάνατος δεν υπήρχε καν σαν λέξει πάρα πριν λίγους αιώνες εφευρέθηκε. Είναι απλά το πέρασμα στο διπλανό δωμάτιο, και όχι το κριμένο μυστήριο που σας έδωσαν να πιστεύτε. Είναι η αποφοίτησή σας από το βάρη σχολείο της άγνοιας στο ποιοι πραγματικά είστε. 

Έχετε κλειστή σε ένα όχημα σώμα για να βιώσετε την ανθρώπινη εμπειρία μέσα από την δημιουργία στην ύλη. Το ξύπνημα και η αφύπνιση σας δεν είναι τίποτα περισσότερο από κατανόηση του ιδίου του συστήματος της πολυδιαστατικότητας σας ,που μπορείτε να την βιώσετε μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Στη ουσία δεν είσαστε κλισμένοι στο ανθρώπινο σώμα σας αλλά αυτό είναι η βάση της ψυχής σας που βιώνει το βάρη υλικό επίπεδο για να μάθει και να εξελιχτεί ακόμα ποιο γρήγορα. Απλά χρειάζεται να το αποδειχτείτε πρώτα και μετα η γνώση θα σας ελευθερώσει ώστε να βιώσετε την ένωση με όλα γύρω σας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, όμως βιώνετε τη ψευδαίσθηση του διαχωρισμού ως μια σταθερή πραγματικότητα . Αυτό σας κάνει να αντιμάχεστε με τον ίδιο τον εαυτό σας με τη δυποληκοτητα του ψυχικού σας πεδίου. Αυτό όμως έχει αρχίσει να φθείρετε και να φένετε σταδιακά και σχεδόν σπασμωδικά η απέναντί πλευρά του πέπλου. 

Δεν γνωρίζετε ακόμα πως να το χειριστείτε όταν γίνετε και ίσως να μην χρειάζεται να μάθετε γιατί απλά θα ενθυμηθείτε και θα ανοίξετε τα μάτια της ψυχής σας . Τότε θα βιώσετε όλα όσα πραγματικά είστε. Και έτσι εγένετο !!!  >>

Από την πηγή του Φωτός

Αθανάσιος Παναγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου