Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

 



Στάδια πνευματικής εξέληξεις

Όπως αναφέρει και στα βιβλία της η Αλίκη Μπέιλι, υπάρχουν τα στάδιά του  υποψηφίου ζηλωτή,  του ζηλωτή, του μαθητή, εντέλει ο μυημένος και φυσικά διδάσκαλος. Κάπου ενδιάμεσα υπάρχουν και υποδιαιρέσεις αλλά για το παρόν στάδιο θα αρκεστούμε σε αυτά. 

Ο υποψήφιος ζηλωτής είναι το άτομο που αρχίζει να ψάχνετε  σθνηθως απά από περιέργεια ή είναι της μόδας με κάποια άλλη δικαιολογία που τον έσπρωξε. Αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρος αν είναι στο σωστό δρόμο και αν αυτό το ψάξιμο μου θα του δώσει μια καλύτερη ζωή ή οτιδήποτε άλλο. Ο ζηλωτής είναι το άτομο που μαθαίνει συνέχεια σε διαφορά θέματα αλλά δεν δεσμεύετε να κάνει τη υπέρβαση στη καθημερινή του ζωή να ζει με έναν πραγματικό πνευματικό τρόπο. Απλά περιπλανιέται από εδώ και από εκεί σε διάφορα πρότυπα παίρνοντας διάφορα τρόπαια -διπλώματα και αφού μαθαίνει αρκετά ορίζει τον εαυτό του δάσκαλο με ένα καλό μάρκετινγκ. Και εδώ να πούμε ότι όσο ποιο πολύ μεγαλύτερη είναι η χρηματική αξία αυτόν των τροπαίων- διπλωμάτων τόσο πιο πολύ δεν έχουν να κάνουν με το θεϊκό εαυτό του ατόμου αλλά με κάτι άλλο και όχι κατά ανάγκη κακό. Και το παράδοξο είναι ότι όσο ποιο ακριβά είναι τόσο ποιο λίγος είναι ο χρόνος που δίνουν στον εκπαιδευόμενο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος όπου  μπορεί να μήνη σε αυτό το σημείο του ζηλωτή για το υπόλοιπο της ζωή του γιατί βιάστηκε να βγει στη διδασκαλεία πριν φτάσει στα μισά της εκπαίδευσης του, και βασικά πριν τον ορίσει ο θεός αντιπρόσωπο του ως φωτεινό δάσκαλο αλλά ακόλουθή το δρόμο κάποιου άλλου και όχι της ψυχής του. Με λίγα λόγια δεν μείωσε τον εγωισμό του με όλα όσα περιλαμβάνει, και οι ρόλοι που παίρνει εξιτάρουν το εγωισμό του. Ωσότου μπει στο ρόλο του δασκάλου δεν πρόκειται ή πολύ σπάνια θα ξανά να μπει κάτω από εκπαίδευση κάποιου άλλου και να ταπεινωθεί για να εξελιχτεί περισσότερο η ψυχή του. Οι επιλογές του τώρα είναι  το κομπόδεμα του να μεγαλώσει καθώς και  η μύτη του. Ακόλουθή καλυμμένα και τα δύο με το πέπλο του ρόλου της περηφάνιας. Αν όμως συνεχίζει την εκπαίδευσίν του και ταυτόχρονα διδάσκει τότε έχει πολλές πιθανότητες να μπει στο επίπεδο του μαθητή  και κάποιες φορές πολύ γρήγορα αφού μήνη δέσμιος σε ένα δάσκαλο για αρκετά χρόνια χωρίς να ανοίγει άλλες πόρτες ίδιας δόνησης. Όταν είναι στη μέση της μαθητείας και αρχίζει την επικοινωνία με το άυλο σε υψηλό όμως πεδίο και όχι απλά με τα πνεύματα τις γης μόνο, τότε ο δάσκαλος οφείλει να στήλη τον μαθητή του έξω στο κόσμο να αρχίσει να εργάζεται πνευματικά αφού μόνο τότε είναι έτοιμος. Πριν από αυτό το σημείο είναι απλά ωμός δάσκαλος που ορίζετε μόνος του και το κάνει για ιδιοτελής προσωπικά κίνητρα γιατί υποφέρει από ένστικτα επιβίωσης, επιθυμίες και φιλοδοξίες.

Στο στάδιο του μαθητή μαθαίνει να δαμάζει τα χαμηλά του πεδία και να μένει η προσφορά στο όλων μόνο. Τότε αρχίζει να εργάζεται κάτω από το Λευκό Ιεραρχείο και Χρηστικό πεδίο ος θεϊκό όργανο τους. Έχει δαμάσει τις αισθήσεις του και δεν τον παρασύρουν οι επιθυμίες γιατί γνωρίζει καλά μέσα του πως ότι χρειάζεται του δίνετε πριν το σκεφτεί.  Δεν φοβάται το άγνωστο επειδή κατακλύζετε από την πλήρη ασφάλεια του ανώτερου εαυτού του. Δεν έχει φιλοδοξίες επειδή οδηγείτε από το πνεύμα συνεχώς, εκεί που θα βιώνει πάντα πληρότητα και τα άλλα ακολουθούν από μόνα τους.

Όταν αναπτυχθεί αυτό το πρότυπο μέσα στο μαθητή η Λευκή Ιεραρχία των εκπαιδεύει διαμέσου των εμπειριών του. Σιγά σιγά καθώς εργάζεται και υπηρέτη μυείτε από τους άυλους οδηγούς του και μπαίνει στο στάδιο του μυημένου όπου πια γίνετε όργανο του θεού που κανονίζει το δρόμο του. Τότε είναι έτοιμος δάσκαλος και μπορεί να κάνει καθαρισμό κτιρίων, να διδάξει, να βοηθήσει στη θεραπευτική του σώματος με το ποιο ασφαλή τρόπο αφού εργάζεται με λεγεώνες φωτός που μπορεί να δει και να καθοδηγήσει όπου είναι πια ένα σταλμένο όργανο του θεού και τίποτα λιγότερο.  

Σε αυτό το σημείο είναι πια εξοικειωμένος με το πνεύμα όπου ζει με αυτό τον τρόπο καθημερινά. Έτσι τα έχει καλά με το  θεό και ο θεός τον στέλνει σε αποστολές με πλήρη συνοδεία λεγεώνων φωτός μέσα σε πλήρη ασφάλεια για τον ίδιο και τα άτομα που βοηθά. Χρειάζεται να υπάρχει αυτή η επαφή υψηλού πεδίου, γιατί στο ενεργειακό καθαρισμό στην ουσία αφαίρει το κάρμα των ανθρώπων εκεί που πάει. Επιβάλλετε να έχει μια δυνατή καρδιά γιατί η καρδιά του χρησιμοποιείτε σαν πύλη για θα περάσει αυτό το κάρμα των ανθρώπων που βοηθά και  να μετουσιωθεί.  Άμα περάσει τότε από την πύλη-καρδιά του το κάρμα των ανθρώπων που εργάζεται, τότε το χειρίζεται το πνεύμα και όχι ο ίδιος,  βγάζοντας το έξω από όλοι την ύπαρξη του ανθρώπου -απεσταλμένου. Έτσι γίνετε η εργασία και όλα τα κομμάτια μπαίνουν στη θέσεις τους όπου επέρχεται ηρεμία και γαλήνη στο κτήριο με τις ευλογίες του ιδίου του δημιουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου